salten.nu

– Startsiden for Saltenområdet

25px-Beiarn_komm.svg 25px-Bodø_komm.svg 25px-Fauske_komm.svg 25px-Gildeskål_komm.svg 25px-Hamarøy_komm.svg 25px-Meløy_komm.svg 25px-Saltdal_komm.svg 25px-Steigen_komm.svg 25px-Sørfold_komm.svg

Nå er de større enn BI | AN
Handelshøgskolen i Bodø ved UiN viser muskler og har flest MBA-studenter i hele landet. Foto: Siri Gulliksen

Nå er de større enn BI

Handelshøgskolen i Bodø ved UiN har flere MBA-studenter enn noen annen utdanningsinstitusjon i Norge.

Handelshøgskolen i Bodø ved UiN har flere MBA-studenter enn noen annen utdannings- institusjon i hele landet. Førsteamanuensis Frode Fjelldal-Soelberg, professor/dekan Bjørn Olsen (i midten) og førsteamanuensis Jan-Oddvar Sørnes feirer bragden med MBA-studentene. Foto: Siri Gulliksen

– Det er fantastisk at vi nå er størst i Norge. Dette betyr at vi har tatt en nasjonal posisjon, sier en tydelig stolt Bjørn Olsen, dekan og professor ved HHB.

Større enn BI

Bakgrunnen er funn i Database for høyere utdanning (DBH). Tallene, som er fra høstsemesteret 2013, viser at Handelshøgskolen i Bodø (HHB) er suverent størst med 521 studenter i graden Master of business administration (MBA). Til sammenligning er Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) registrert med 502 MBA-studenter og Norges Handelshøyskole i Bergen (NHH) med 240.

Svakhet og styrke

Men det har kostet å bli størst. Handelsehøgskolen har måttet kjempe for å nå den posisjonen de har i dag.

– Man kan si at vår største svakhet samtidig er vår største styrke. Der handelshøyskolene i de store byene kan tillate seg en noe tilbakelent holdning på grunn av stor pågang, har vi i større grad måttet være offensive og innovative for å tiltrekke oss kandidater, beskriver Olsen, men understreket at det ikke er enklere å komme inn på HHB enn andre skoler.

Fornøyde studenter

Og strategien har virket. Da studiet startet opp i Bodø i 1985 var Olsen en av 25 studenter. Nær 30 år senere er studentantallet 1500. En av dem er Andreas Reksten fra Bergen.

via Nå er de større enn BI | AN.


Stikkord

avis Bodø bodø nu brudd dykking fakkeltog familie Fauske flybyen Gildeskål glasshuset Hamarøy hemavan hval kajakk Meløy musikk nrk nyttårsaften politikk Rensåsparken rådhus rådmann Salten saltenposten Saltstrømmen ski skole Steigen strøm Sørfold søvn taxi toyota trafikkulykke


  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
Google
Wikipedia